Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Σκονάκια για τέλειες αντιγραφές...

   Μια συζήτηση με τους μαθητές θα σας πείσει για την πρόοδο που έχουν κάνει σε θέματα καλής αντιγραφής τελευταίας τεχνολογίας.
   Τη φαντασία τους να οργιάζει έβαλαν πάλι χιλιάδες μαθητές προκειμένου να φτιάξουν το τέλειο σκονάκι που θα τους εξασφαλίσει τον βαθμό που χρειάζονται για να περάσουν την τάξη! Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τις σόλες των υποδημάτων τους, χαράζουν τα στυλό τους, μετατρέπουν την πλάτη του «μπροστινού» σε πίνακα SOS θεμάτων και έχουν απευθείας συνδέσεις χάρη στα κινητά τηλέφωνα με τον εξωσχολικό κόσμο. Μη νομίζετε ότι το εφευρετικό δαιμόνιό τους σταματάει εδώ.
   Διότι, ως γνωστόν, στόχος των μαθητών που αντιγράφουν είναι να γλιτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες από το διάβασμα. Για να γίνει αυτό πρέπει να βάλει το μυαλό του να δουλέψει. «Διότι, αν το σκονάκι δεν είναι έξυπνο και πρωτότυπο, την έβαψες» λέει χαρακτηριστικά ο Θάνος Α., μαθητής Β' λυκείου και ειδικός στα θέματα αντιγραφής και στα σκονάκια.
   «Το να βγάζεις σε πολύ μικρές φωτοτυπίες τα θέματα είναι παλιά ιστορία. Το ίδιο και τα στυλό πάνω στα οποία χαράζουν με την άκρη του διαβήτη θεωρίες ολόκληρες. Οι καθηγητές τα έχουν μάθει αυτά τα κόλπα και σε τσακώνουν εύκολα. 
   Η καλύτερη μαγκιά είναι να είσαι κορίτσι, να φοράς φούστα και από μέσα να την έχεις γεμίσει με λευκά αυτοκόλλητα όπου πάνω έχεις γράψει όλα τα SOS θέματα. Ο καθηγητής, και να καταλάβει κάτι, αποκλείεται να πει στη μαθήτρια "σήκωσε ή βγάλε τη φούστα σου". (γέλια) 
  Εμείς τα αγόρια έχουμε τα φαρδιά παντελόνια, που είναι και στη μόδα. Με ένα τράβηγμα του παντελονιού στο ύψος της ζώνης, αντιγράφουμε αυτά που γράψαμε πάνω στα αυτοκόλλητα. Ο καθηγητής δεν πρόκειται να πει "κατεβάστε τα παντελόνια σας" ακόμη και αν δει ότι κάτι κρύβουμε». Οι μαθητές δείχνουν μεγάλη προτίμηση σε σκονάκια τα οποία, ακόμη και αν πέσουν στην αντίληψη του καθηγητή, είναι δύσκολο να τα αποδείξει. 
   «Τα φαρδιά ρούχα και τα μακριά μανίκια είναι σώσιμο» λέει η Νέλλη Μ., επίσης μαθήτρια της Β' λυκείου. «Ο κόσμος να καίγεται, 50 βαθμούς Κελσίου να έχει έξω, την περίοδο των εξετάσεων όλοι φοράμε μακριά μανίκια και φαρδιά ρούχα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο».
   Η Νέλλη και ο Θάνος μαζί με άλλους συμμαθητές τους αποκάλυψαν μερικούς έξυπνους τρόπους για καλό σκονάκι. Απολαύστε τους όσοι έχετε τελειώσει το σχολείο και, αν είστε ακόμη μαθητές, ενημερωθείτε για τα νέα σκονάκια της σχολικής πιάτσας...
    1. Χαράζετε επάνω σε ένα στυλό (κατά προτίμηση Bic) με την άκρη ενός διαβήτη οτιδήποτε σας είναι δύσκολο να μάθετε. Με τον τρόπο αυτό συμπληρώνετε σωστά την κόλλα σας αντιγράφοντας από το στυλό σας.
   2. Προμηθευτείτε λευκά αυτοκόλλητα χαρτάκια τα οποία μπορείτε να κολλήσετε κάτω από τη φούστα, από το πουκάμισο, από το πουλόβερ, μέσα από το μανίκι κτλ.
     3. Αγοράστε ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και χαράξτε επάνω τα SOS θέματα με την άκρη του διαβήτη. Τοποθετήστε το κατά τη διάρκεια των εξετάσεων πάνω στο θρανίο σας. Καλή αντιγραφή!
      4. Φορέστε τιράντες. Συμπληρώστε στο εσωτερικό τους τα δύσκολα θέματα και απολαύστε την αντιγραφή σας.
   5. Η σόλα του παπουτσιού σας χωράει κατεβατά ολόκληρα. Με ένα λεπτό μαρκαδοράκι μπορείτε να κάνετε θαύματα. Καθήστε σταυροπόδι για να κάνετε πιο εύκολη την αντιγραφή.
    6. Οι μίνι αριθμομηχανές τελευταίας τεχνολογίας έχουν μεγάλη χωρητικότητα στη μνήμη. Περάστε μέσα θεωρίες μαθηματικών, φυσικής και χημείας.
    7. Η ζώνη του παντελονιού σας. Κολλήστε επάνω αυτοκόλλητα ή γράψτε με λεπτό μαρκαδοράκι.
     8. Το ρολόι σας. Αν και δεν είναι κατάλληλο για πολλά, τουλάχιστον γράψτε δυο-τρεις τύπους που σας είναι αδύνατον να μάθετε.
    9. Συμπληρώστε την κόλλα σας προτού μπείτε για εξετάσεις. Προσοχή όμως, αυτή η μέθοδος είναι για τους πολύ τολμηρούς.
   10. Βάλτε γάζες στο χέρι σας. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα ξετυλίγετε τη γάζα και άνετα θα αντιγράφετε τα θέματά σας.
   11. Βγάλτε σε μικρές φωτοτυπίες τις SOS σελίδες του βιβλίου σας. Να τα έχετε στην τσέπη σας, στο παπούτσι σας ή όπου αλλού σας εξυπηρετεί. Ζητήστε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να επισκεφθείτε την τουαλέτα.
   12. Η πλάτη του μπροστινού σας μπορεί να κάνει θαύματα...
    13. Προτού αρχίσουν οι εξετάσεις μπείτε μία ώρα νωρίτερα στην αίθουσα και γράψτε πάνω στο θρανίο όπου θα καθόσαστε τα SOS θέματα. Προσοχή μη σας αλλάξουν θέση!
     14. Γράψτε στο κάτω μέρος της καρέκλας σας (και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μεριμνήσετε α πό νωρίς). Ανοίγοντας τα πόδια σας αντιγράφετε τις σωστές απαντήσεις. Και πάλι προσοχή μη σας αλλάξουν θέση!
     15. Ένα απαραίτητο αξεσουάρ είναι μια συσκευή walkman ¬ κατά προτίμηση η μικρότερη που υπάρχει στην αγορά. Τοποθετείτε ένα μικρό ακουστικό στο ένα αφτί και αντιγράφετε αυτά που έχετε μαγνητοφωνήσει. Προσοχή, για να μη φαίνεται στα μάτια των καθηγητών το ακουστικό, πρέπει να έχετε απαραιτήτως μακρύ μαλλί, άρα η μέθοδος αυτή ενδείκνυται μόνο για μακρυμάλληδες μαθητές.
    16. Το κινητό τηλέφωνο την περίοδο των εξετάσεων μπορεί να κάνει θαύματα! Προμηθευτείτε ένα hands-free, βάλτε το στο αφτάκι σας και αφήστε τους άλλους να κάνουν τη δουλειά για σας. Δυστυχώς όμως και σε αυτή την περίπτωση το μακρύ μαλλί έχει τον πρώτο λόγο.
Γιαβρίδου Σοφία / Το Βήμα
Κάτι παρόμοιο στο blog :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.