Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Όταν οι Γερμανοί έκαναν "γυμνάσια" στους Έλληνες Εβραίους !

    Οι Γερμανοί πριν εξολοθρεύσουν τους Eλληνοεβραίους, τους υπέβαλλαν σε μια σειρά εξευτελισμών. Όχι μόνο για να διασκεδάσουν, αλλά και για να τους δείξουν, ότι είναι κατώτερα όντα. 
   Όταν, οι Θεσσαλονικείς Εβραίοι ,έβλεπαν Γερμανό έπρεπε να κατεβαίνουν από τα πεζοδρόμια. Σε κάθε χτύπημα, βρισιά ή φτύσιμο δεν έπρεπε να προβάλλουν καμία αντίδραση. 
  Στην πλατεία Ελευθερίας τους υποχρέωσαν να κάνουν  δημόσια γυμναστική. Σε περίοδο καύσωνα τους κράτησαν όρθιους στην πλατεία περίπου οκτώ ώρες. Τους ανάγκαζαν να συρθούν στο δρόμο, να κάνουν επιτόπια άλματα και τούμπες. Όποιος αντιδρούσε τον χτυπούσαν ανελέητα. 
   Αρκετοί πέθαναν σε αυτή την  δοκιμασία, που ήταν ένα ομαδικό βασανιστήριο. Ένα θανάσιμο καψώνι, για να μη τολμήσει κανείς ν αντιδράσει στις επόμενες εντολές της Γερμανικής διοίκησης.
  Οι Γερμανοί έστειλαν χιλιάδες εβραίους σε καταναγκαστικά έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Περίπου δύο  χιλιάδες άτομα εργάστηκαν σκληρά σε στρατιωτικά έργα   στη Μακεδονία. Το πρώτο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε ότι, το 12% έχασε τη ζωή του από τις κακουχίες. 
   Η εθνική αντίσταση καλούσε τους Εβραίους να μην κατατάσσονται και να αντιδράσουν, ώστε να επιβιώσουν και να μη βοηθούν άθελα τους τον εχθρό. Δεν εισακούσθηκαν.
  Ο Άλοις Μπρούνερ, που οργάνωσε τη μεταφορά των Ελλήνων Εβραίων στα κρεματόρια  διεγράφη από το ναζιστικό κόμμα το 1934 γιατί  δεν πλήρωνε τη συνδρομή του ! 
  Ξαναγράφτηκε το 1939 ,όταν οι Ναζί ήταν οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες της Γερμανίας και η πολεμική μηχανή της χώρας ετοιμαζόταν να κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη. Πλέον ήταν αποφασισμένος να γίνει ο καλύτερος υπηρέτης του ναζισμού. Σύντομα έγινε επίλεκτο μέλος των φανατικών Ες Ες.
   Το γεγονός ότι ήταν κοντός και μελαχρινός δεν τον εμπόδιζε να πιστεύει στη θεωρία περί άριας φυλής, που ήθελε όλους του Γερμανούς ψηλούς και ξανθούς   Ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία και βρέθηκε δίπλα στον διαβόητο  Άϊχμαν, συμμετέχοντας ενεργά στο ολοκαύτωμα. Η Θεσσαλονίκη ήταν μόνο ένα, από τα παράσημα που καρφίτσωσε στο στήθος του, εξοντώνοντας αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες.
   Η βάση του, ήταν η βίλα στην οδό Βελισαρίου, έξω από την οποία κυμάτιζε η νεκροκεφαλή της πειρατικής σημαίας. Στην Ελλάδα ολοκλήρωσε το έργο του σε πέντε μήνες. Ο Άλοις Μπρούνερ ανέλαβε παρόμοιες επιχειρήσεις στη Σλοβακία ,στη Γαλλία και στη Βιέννη. Συνολικά ευθύνεται για την εξόντωση 128 χιλιάδων Εβραίων.
   Ο Μπρούνερ με συνεργάτη τον Βισλιτσέννυ, διασκέδαζαν σε βάρος των θυμάτων τους. Οργάνωναν σεξουαλικά όργια και βασάνιζαν προσωπικά τους κρατούμενους. Χειρίζονταν το μαστίγιο, τη σιδερογροθιά κι αλλά αξεσουάρ βασανιστηρίων με την ίδια ευκολία που χρησιμοποιούσαν την ξυριστική μηχανή.  
  Ο Μπρούνερ έχανε την υπομονή του ,όταν οι Εβραίοι άντεχαν τα βασανιστήρια. Τότε έβγαζε το περίστροφο του. Τοποθετούσε την κάνη στο κρόταφο των θυμάτων και μετρούσε αντίστροφα μέχρι να του αποκαλύψουν που κρύβουν τα χρυσά νομίσματα ή αλλά αντικείμενα αξίας. 
   Όταν βασάνιζε  ένα πατέρα, απειλούσε με όπλο τα παιδιά του. Αν το θύμα,  ήταν  ένας νέος άντρας, απειλούσε με εκτέλεση τους γονείς του. Δεν είχε κανένα φραγμό και διασκέδαζε αφάνταστα, όταν μαστίγωνε ή στραγγάλιζε, τους άτυχους που έφθαναν  μπροστά του.
Δημήτρης Πετρόπουλος / 
Η Μηχανή του Χρόνου
Κάτι παρόμοιο στο blog :
Αιτία θανάτου: Ασιτία !! Οι νεκροί της Κατοχής...   
Τη Μέρα που σημάναν οι Καμπάνες της Λευτεριάς !   
Οι απόκρυφες sexy φωτογραφίες του Χίτλερ και του Μουσολίνι !! Αποκλειστικά πολεμικά ντοκουμέντα !  
Με το χαμόγελο στα χείλη !   
Μόδα στα χρόνια της Κατοχής !!
Οι συνταγές της Κατοχής, της πείνας και του... Θανάτου  
Νυχτερινή ζωή, το Πάσχα, στην Αθήνα του 1943 !
Το Πάσχα της ελευθερίας
Το «Όχι» του 1940, ο Μεταξάς και ο πρεσβευτής Γκράτσι
Ο Καραγκιόζης στο Μέτωπο !
Με το χαμόγελο στα χείλη και άλλα τραγούδια του Αλβανικού έπους !
Ήρωες μετά την μάχη
Η αρχαιοκαπηλία την περίοδο της Κατοχής
Η ομαδική εκτέλεση ενός κρητικού χωριού (1941)
Το «όμορφο τέρας» κι άλλες διαβολικές γυναίκες της ναζιστικής εποχής
Οι πίνακες της Κατοχής και τα μικρά παιδιά
Τσολάκογλου : Προδότης ή ρεαλιστής ;
Η απελευθέρωση των αιχμαλώτων, η πρώτη συνάντηση και άλλα συγκινητικά...
Οι τραυματίες του Αλβανικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.