Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Σχολικά βιβλία Δημοτικού / Ι΄ Λευκώματα Βυζαντινής Ιστορίας, Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Θρησκευτικών

  Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στα Λευκώματα Ιστορίας και Φυσικής Ιστορίας, και στις εικονίτσες που κολλούσαμε στα τετράδια γράφοντας και την περίληψη του μαθήματος. Τώρα σ΄αυτήν την ανάρτηση θα παρουσιάσουμε δύο λευκώματα της Πέμπτης Δημοτικού (Βυζαντινής Ιστορίας και Εκκλησιαστικής Ιστορίας / Θρησκευτικά) και ένα λεύκωμα της Τετάρτης Δημοτικού,  στο μάθημα των Θρησκευτικών με εικόνες από την Καινή Διαθήκη.
   Όσο και αν η Βυζαντινή Ιστορία, αλλά και η Εκκλησιαστική Ιστορία στην Πέμπτη Δημοτικού ήταν βαρετές, οι εικονίτσες από αυτά τα Λευκώματα τις έκαναν όσο μπορούσαν πιο ανώδυνες και ενδιαφέρουσες.
     Μπορεί ο λιθοβολισμός του Στεφάνου και η μεταστροφή του Παύλου να μη μας ξετρέλαιναν, όμως τα λευκώματα κατόρθωναν να μας εξάψουν τη φαντασία και να μας χαράξουν ανεξίτηλα στη μνήμη εικόνες και ιστορίες που δεν θα μαθαίναμε με τίποτα !
      Βέβαια, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά Λευκώματα ήταν αυτό των Θρησκευτικών της Τετάρτης Δημοτικού με τις εικόνες από την Καινή Διαθήκη. 
   Εδώ οι όμορφες ιστορίες από τη ζωή του Χριστού συμπληρώνονταν μοναδικά από τις εικονίτσες του Λευκώματος. Και έτσι πετυχαίναμε "το τερπνόν μετά του ωφελίμου" ! (Πράγμα σπάνιο στην εκπαίδευση της εποχής...)
Retromaniax / Juanita 

Κάτι παρόμοιο στο blog :
Σχολικά βιβλία Δημοτικού / Α΄ Γραμματική - Αριθμητική
Μάθημα Αγγλικών, άνευ διδασκάλου !!
Στο Γυμνάσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.