Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Χρήσιμες πληροφορίες για τον Αϊ Βασίλη !
   Αν και όλοι γνωρίζουμε τον Αϊ Βασίλη από παιδιά, έχουμε ακόμη απορίες για αυτόν τον παχουλό κύριο με την άσπρη γενειάδα και την κόκκινη φορεσιά. 


   Οι εντεταλμένοι βοηθοί του ανέλαβαν να καταγράψουν και να απαντήσουν σε ορισμένα βασικά ερωτήματα, με την βοήθεια φυσικά του Άγιου Βασίλη και της συζύγου του.
Ερώτηση: Τι ηλικία έχει ο Αϊ Βασίλης;
Απάντηση: Ούτε ο ίδιος ξέρει! Κάποτε προσπάθησε να υπολογίσει με βάση τις αναμνήσεις του από Χριστούγεννα που έχει ζήσει, αλλά μόλις έφτασε στα τριακοστά εξηκοστά πέμπτα Χριστούγεννα, τον πήρε ο ύπνος στην κουνιστή ξύλινη πολυθρόνα του!
Ερώτηση : Πόσο μακριά είναι η γενειάδα του Αϊ Βασίλη;
Απάντηση: Τα πολύ περιποιημένα γένια του Αϊ Βασίλη είναι – σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μέτρηση που διενεργήθηκε από τον καθηγητή των Ξωτικών – δύο μέτρα και λίγες τρίχες από δω και από κει. Η περιποίηση της γενειάδας του είναι έργο του Κουρείου των Ξωτικών , του οποίου αποκλειστικός λουζόμενος είναι ο Αϊ Βασίλης.
Ερώτηση: Τι ύψος έχει ο Αϊ Βασίλης;
Απάντηση: (διπλωματική) Ψηλότερος από το κοντύτερο ξωτικό και κοντύτερος από το ψηλότερο χιονισμένο πεύκο!


Ερώτηση: Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Αϊ Βασίλη ;
Απάντηση: Μα, φυσικά, ο Χριστουγεννιάτικο Χυλός που του ετοιμάζει η σύζυγος. Συνταγή : άκρως απόρρητη! Βασικό συστατικό : τα μπαχαρικά.


Ερώτηση: Τι κάνει ο Αϊ Βασίλης στην άδειά του;
Απάντηση: Το καλοκαίρι ο Αϊ Βασίλης ξεκουράζεται… ψαρεύει, βολτάρει στα δάση και στην όμορφη φύση, και, ασφαλώς, διαβάζει τα αγαπημένα του Βιβλία!
Ερώτηση: Ποια είναι η σχέση του Αϊ Βασίλη με το ζωικό βασίλειο;
Απάντηση: Ο Αϊ Βασίλης αγαπάει πολύ όλα τα ζώα, ειδικά αυτά που ζουν σε αρκτικές συνθήκες, όπως εξάλλου και ο ίδιος. Μάλιστα, τα ίδια τα ζώα ενστικτωδώς γνωρίζουν πότε έρχονται τα Χριστούγεννα και γιορτάζουν και αυτά μαζί με όλο τον κόσμο! 
  Ο τάρανδος είναι ο πιο διάσημος σύντροφός του και ζει ελεύθερος στην φύση αλλά και στον Ζωολογικό Κήπο της Ράνουα, όπου υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι των ζώων που ζουν σε Αρκτικές συνθήκες περιβάλλοντος και χαίρουν ιδιαίτερης σχέσης με τον Άι Βασίλη, όπως για παράδειγμα η πολική αρκούδα ( ο Βασιλιάς!), η αρκτική αλεπού, η αρκτική αγριόγατα, μέχρι και οι μικροσκοπικοί σκίουροι! 
Ερώτηση: Τι σύστημα διανομής δώρων έχει ο Αϊ Βασίλης και πρωταγωνιστεί χωρίς ανταγωνιστή στην Χριστουγεννιάτικη παράδοση;
Απάντηση: Η επιτυχία του πράγματι οφείλεται στην ταχύτητα και στο πλήθος των δώρων που μοιράζει κάθε Χριστούγεννα. Η απάντηση είναι μυστικό, αλλά αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι πως αποτελεί συλλογική προσπάθεια του ίδιου και όλων των βοηθών του.     Το ταξίδι του γίνεται με όχημα το γνωστό έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι, καλύπτει όλες τις γεωγραφικές ζώνες και λαμβάνει χώρα από τις αρχές μέχρι το τέλος των γιορτών.
Ερώτηση: Πως λειτουργεί το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη;
Απάντηση: Η μηχανική σηκώνει τα χέρια ψηλά! Κάποια στοιχεία παραπέμπουν σε αρχαία τεχνολογία, αλλά το βέβαιο είναι πως οι Τάρανδοι του δεν μαρτυρούν απολύτως τίποτε, οπότε, ακόμα κι αν μιλάτε τη γλώσσα των ταράνδων (Ταρανδέζικα) όπως ο Αϊ Βασίλης, δεν θα καταφέρετε να τους αποσπάσετε τίποτα!
Ερώτηση: Πως σχετίζονται τα Χριστούγεννα, ο Αϊ Βασίλης και το Βόρειο Σέλας;
Απάντηση: Τα Βόρεια Φώτα, ή αλλιώς, Aurora Borealis, ή αλλιώς Βόρειο Σέλας, είναι, στην πραγματικότητα, παραγγελιά του Αϊ Βασίλη, ώστε να γίνεται χρωματική αντίθεση με το χιονισμένο τοπίο και να αποσπά τους παρατηρητές που ψάχνουν στον ουρανό το έλκηθρό του!
Ερώτηση: Που μένει ο Αϊ Βασίλης;
Απάντηση: Μα φυσικά, στις καρδιές μικρών και μεγάλων! Αλλά, ε, για πιο ευρύχωρα, έχει ως βάση του την Λαπωνία, το Βουνό Korvatunturi (Βουνό του Αυτιού) όπου βρίσκεται η κατοικία του και το μυστικό του Γραφείο, το Santa Claus Village στην πρωτεύουσα της Λαπωνίας, το Ροβανιέμι, ακριβώς στα σύνορα του Αρκτικού Κύκλου.    Εκεί βρίσκεται και το Ταχυδρομείο του (τα κεντρικά) και σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση βρίσκεται το Joulukka – η βάση των Ξωτικών, και το SantaPark!
Ερώτηση: Τι γνωρίζουμε για τα Ξωτικά;
Απάντηση: Είναι σαν εμάς, αλλά έχουν πάρει προαγωγή και έχουν φοιτήσει στην σχετική σχολή των Ξωτικών. Ως ξωτικά μένουν κάτω από σκεπάσματα όσο διαρκεί η μέρα και ξετρυπώνουν μόνο όταν φανούν τα αστέρια!Ερώτηση: Ποιοι είναι οι τάρανδοι;
Απάντηση: Όλοι γνωρίζουμε τον Rudolf με την κόκκινη μύτη που φωτίζει, αλλά όλοι οι τάρανδοι συνεργάζονται με τον Αϊ Βασίλη ανά διαστήματα.

Ερώτηση: Υπάρχει, αλήθεια, ο Άι Βασίλης;
Απάντηση: Αποδείξεις στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος της ανάρτησης !
nordix.gr
Κάτι παρόμοιο στο blog :
Δες όλες τις χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις του "Λόλα, να ένα άλλο" και επέλεξε αυτές που σε ενδιαφέρουν:  Χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.