Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η καρδούλα μου πως σφίγγει, όταν βλέπω τη Miss Piggy !!

Παρουσίαση 
  H Miss Piggy είναι ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες των Muppets
   Είναι μια δύναμη της φύσης που μεταλλάχθηκε και εξελίχθηκε από έναν ασήμαντο χαρακτήρα της σειράς σε έναν πολύπλοκο και τρισδιάστατο χαρακτήρα!
Η Miss Piggy σαν μοντέλο 
και το Book της
(Οι κυριότερες φωτογραφήσεις της διάσημης Star!!)
 
 
 
  Η Miss Piggy είναι μια prima-donna των γουρουνιών και είναι απολύτως πεπεισμένη ότι η μοίρα της είναι να λάμψει στο καλλιτεχνικό στερέωμα και δεν επιτρέπει σε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της.
   Το δημόσιο πρόσωπο που εμφανίζει είναι η επιτομή της γυναικείας ομορφιάς και φινέτσας, αλλά μπορεί αμέσως να μεταμορφωθεί σε μία οργισμένη και θυμωμένη Μαινάδα όταν αισθανθεί ότι κάποιος την προσβάλλει ή προσπαθεί να της χαλάσει τα σχέδια!!
   Ο Kermit ο βάτραχος το έχει αισθανθεί αυτό καλά στο πέτσί του: όταν δεν τον πνίγει κυριολεκτικά στα παθιασμένα φιλιά της, τον εκσφενδονίζει οργισμένη στον αέρα με ένα εντυπωσιακό χτύπημα καράτε.
Ο Κινηματογράφος και η Miss Piggy
(Ταινίες που θα μπορούσε να έχει γυρίσει η Miss Piggy, αλλά δυστυχώς ποτέ δε γύρισε!) 
 
  


Βιογραφία 
  Από το μέτριο ξεκίνημα της καριέρας της (το οποίο η Piggy συχνά αποσιωπά και ξεχνά) η Miss Piggy έκανε αισθητή την παρουσία της στο χώρο του θεάματος με την νίκη της στα Καλλιστεία της Miss Bogen Country, 
   μια νίκη η οποία σηματοδότησε και την πρώτη συνάντησή της με το βάτραχο της ζωής της τον Kermit (τον οποίο συχνά αποκαλεί όταν βρίσκεται στις «γλύκες» της και Kermie). Τα υπόλοιπα είναι απλώς Ιστορία, όπως λένε, (και πολλά ζουμερά κουτσομπολιά επίσης!.
For your eys only!!
Μάτια της οργής
Μάτια της σύγχυσης
Μάτια της γοητείας
  Το 1976 η Miss Piggy ξεκίνησε στη χορωδία του Muppet Show. Εξ αιτίας των χαρισμάτων της και μιας σειράς μαθημάτων καράτε «δια αλληλογραφίας» η Piggy έκανε γνωστή και αισθητή την παρουσία της και γρήγορα έγινε η πρώτη chanteuse και η μοναδική femme fatale του Show! 
  Η Miss Piggy πρωταγωνιστεί στο Show σε δύο τακτικά σκετς: στο "Veterinarian's Hospital" σαν την οργιαστική νοσοκόμα Piggy και στο “Pigs in Space” σαν την μαγευτική Υποπλοίαρχο Piggy.
Έχει επίσης ένα σκυλί που υπεραγαπά με το όνομα Foo Foo (Φού Φου). 
Η Miss Piggy και οι Stars
 
 
 
 
 Η Miss Piggy έχει επίσης πρωταγωνιστήσει και στις έξι μεγάλου μήκους κινηματογραφικές ταινίες, όπως επίσης και στις δύο τηλεταινίες που γυρίστηκαν. 
 
  Πρωταγωνίστησε και σε δύο τηλεοπτικά αφιερώματα στο «The Fantastic Miss Piggy Show» και στο «Miss Piggy’s Hollywood». Τέλος πρωταγωνίστησε και στα δύο προσωπικά της άλμπουμ.
Η Τηλεόραση και η Miss Piggy
(Τηλεοπτικά σήριαλ που θα μπορούσε να γυρίσει 
η Miss Piggy, αλλά δυστυχώς ποτέ δε γύρισε!)
Κατάλογος ταλέντων της Miss Piggy 


  Η Miss Piggy θεωρεί τον εαυτό της σαν μια μεγάλη δραματική ηθοποιό και σαν μια μεγάλη τραγουδίστρια, αλλά έχει και αναρίθμητα άλλα ταλέντα (εκτός από το ταλέντο της στο καράτε).


   Στο επεισόδιο του Muppet Show με την Kaye Ballard η Miss Piggy απέδειξε το ταλέντο της ότι μπορεί να παίξει αρκετά μουσικά όργανα όπως η τρομπέτα και το kazoo.
  Η Miss Piggy επίσης αποδεικνύεται ότι έχει το μοναδικό ταλέντο να λυγίζει μεταλλικές μπάρες (για παράδειγμα στο επεισόδιο “The great Muppet Caper” λύγισε με περισσή ευκολία τα σιδερένια κάγκελα της φυλακής και επίσης στο επεισόδιο “The Muppets take Manhattan” ήταν σε θέση να λυγίσει μια τεράστια μεταλλική μπάρα!).
  Όπως φαίνεται και στο “The Great Muppet Caper”η Miss Piggy έχει ακόμη τις δυνατότητες να κάνει Modelling, να χορεύει κλακέτες, να οδηγεί φορτηγό και να καβαλάει μοτοσυκλέτα!
 Η Miss Piggy εντυπωσίασε με το ταλέντο της αρχικά τον Rowlf στο “The Muppets : A celebration of 30 years” και από τον Kermit στο “The Muppets : A Family Christmas” γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει τόσες εντυπωσιακές εμφανίσεις σαν την Piggy!! 
Η Τέχνη και η Miss Piggy
(Έργα τέχνης που θα μπορούσαν να εμπνευσθούν από τη Miss Piggy, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εμπνεύσθηκαν!)
Κermit και Piggy 
  Τελικά στις ταινίες ο Kermit δεν ξεφεύγει από την αγάπη της Piggy και μάλιστα στην ταινία “The Muppets take Manhattan” όχι μόνο πέφτει στον έρωτά της, αλλά και (άθελά του) στο τέλος την παντρεύεται!! 


  Τα γεγονότα όμως που ακολούθησαν μετά δείχνουν ότι μόνο σαν χαρακτήρες της κινηματογραφικής ταινίας παντρεύονται γιατί η σχέση τους συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως πάντα…
   Πριν από το “The Muppets take Manhattan” στο επεισόδιο 310 του “The Muppet Show” η Miss Piggy προσπάθησε ανεπιτυχώς να παγιδεύσει τον Kermit για να την παντρευτεί. 
  Έγραψε ένα δήθεν «κωμικό σκετς» που περιλάμβανε ένα γάμο ανάμεσα σ’ εκείνην και τον Kermit, συνεννοήθηκε με τον Scooter για να ξεγελάσουν τον Kermit για να υπογράψει μια αληθινή άδεια γάμου και προσέλαβε μια πραγματική Δήμαρχο για να τελέσει το γάμο κατά τη διάρκεια του «κωμικού σκετς». 
  Τελικά τη στιγμή που ο Kermit ήταν έτοιμος να πει το «Δέχομαι» στην τελετή ο Lew Zealand εμφανίζεται για πρώτη φορά σαν χαρακτήρας στο Show και σώζει τον Kermit από το γάμο πετώντας κατά πάνω του ένα από τα ψάρια μπούμερανγκ που κουβαλούσε!
  Στο επεισόδιο 502, η Miss Piggy, μετά από τις ψεύτικες φήμες για τη «δήθεν» σχέση της με τον Kermit, που άφησε να διαρρεύσουν για πολλοστή φορά στα σκανδαλοθηρικά έντυπα, απολύεται από τον εξοργισμένο Kermit που την αντικαθιστά με την προσκεκλημένη του star Loretta Swit και στα σκετς του “Pigs in Space” και στα σκετς του “Veterinarian’s Hospital”!! 
  To υπόλοιπο καστ ήταν θλιμμένο με της αποπομπή της μεγάλης star, αλλά αρχίζει να αλλάζει οπτική γωνία όταν συνειδητοποιεί ότι με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσεται και από τον αγαπημένο σκύλο της Piggy τον Foo-Foo! 
  Tελικά η Loretta Swit μάζεψε όλα τα Muppet και τους τραγούδησε ένα συγκινητικό τραγούδι και όλα συγχωρούνται και επανέρχονται στον κανονικό τους ρυθμό. 
  Ο Kermit και η Miss Piggy εκτελούν αρκετά συχνά μαζί μουσικοχορευτικά νούμερα. Μερικά από τα πιο διάσημα ντουέτα τους είναι τα: " I Won't Dance ", " Ukulele Lady ", " Waiting at the Church ", " The First Time It Happens ", και " Love Led Us Here".
Γάμος Piggy και Kermit
Ένα κρυφό όνειρο που ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα...
Οικογένεια και Ιστορικό 


  Η Miss Piggy έχει δυο καχύποπτους ανηψιούς τον Andy και Randy Pig.
Σε άρθρο του 1979, στο περιοδικό “People” αναφέρονται τα εξής: 
  « Σύμφωνα με τον Οz, ο πατέρας της Miss Piggy παράτησε την οικογένειά του κυνηγώντας χαριτωμένες γουρουνίτσες και η μητέρα της είχε τόσα πολλά γουρουνάκια ν’ αναθρέψει που ποτέ δε βρήκε χρόνο να αναπτύξει και να καλλιεργήσει το μυαλό της. 
   «Εγώ θα πεθάνω πιο πριν, παρά να ζήσω έτσι!» ούρλιαξε η Miss Piggy και έτρεξε μακριά απ’ τη μικρή της πόλη για να βρει την τύχη της. Η ζωή ήταν δύσκολη στην αρχή γιατί οι άνθρωποι είχαν πάρει όλες τις θέσεις εργασίας! Οι χοίροι για να επιζήσουν έπρεπε να δουλέψουν σε ότι δουλειά είχε απομείνει… 
   Η Miss Piggy σέρβιρε λικνιζόμενη δίσκους με χάμπουργκερς σε κάποιο μαγαζί μπάρμπεκιου. Απελπισμένη πήρε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Laverne και πήρε μέρος σ’ έναν διαγωνισμό ομορφιάς. Κέρδισε και άρπαξε αμέσως την μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε: ‘ένα διαφημιστικό σποτ για μπέικον!! Αυτό την οδήγησε να γίνει για μια σεζόν η μασκότ σε ένα sportscast ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού με τον τίτλο « Pigskin Parade» και στη συνέχεια να βρεθεί στο “Muppet Show”. 
H Miss Piggy κοιτούσε νοσταλγικά μια φωτογραφία της μητέρας της στο σκετς: «The Case of the Missing Mother».
  Σε συνέντευξή της στην Take Two With Phineas και Ferb, όταν o Phineas ρώτησε τι ήταν χαρακτηριστικό για κάποιον που μεγαλώνει σ’ ένα αγρόκτημα, η Piggy απάντησε «πολύ απλή και ταπεινή ζωή ... δεν μου αρέσει να είμαι ταπεινή, γι 'αυτό και την έκανα γρήγορα."
  Όταν εμφανίστηκε στο «Έτσι Τυχαία?» θεώρησε τον εαυτό της ότι είναι "πολύ ανώτερη από ό,τι η Oprah, και λιγότερο ροζ από ό, τι η Simon Cowell".
Σύμφωνα με την σελίδα της στο Facebook, ήταν πτυχιούχος στη «Paris School of Fashion», και γεννήθηκε στις "None of your beeswax".
Η Πινακοθήκη της Piggy και του Kermit
TRIVIA
* To 1998 η Miss Piggy κυκλοφόρησε το δικό της άρωμα με το εντυπωσιακό όνομα "Moi".
* Στο 106ο επεισόδιο του "Muppet Show", αναφέρεται το πλήρες όνομα της Piggy σαν "Piggy Lee". Στο 116ο επεισόδιο η Piggy λέει στον guest star Avery Schreiber ότι το όνομα "Piggy" είναι το χαϊδευτικό από το "Pigathius" που στα ελληνικά σημαίνει "Ποτάμι του πάθους". 
  Ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία που να εδραιώνουν ότι αυτό είναι μέρος του ονόματός της. Είναι πιο πιθανό ότι αυτό είναι ένα σκόπιμα φτιαχτό όνομα από την Miss Piggy σαν μέρος του σχεδίου της να κάνει τον Kermit να ζηλέψει, επειδή δίπλα του κυκλοφορεί μια κουκλάρα μ' αυτό το εντυπωσιακό όνομα!!
* Στις 2 Αυγούστου του 2007 στην εμφάνιση της Piggy σαν guest star στο The Late Late Show, η Piggy δήλωσε ότι το μικρό της όνομα είναι το "Miss"!
H Διαχρονική Miss Piggy
(Προσωπικότητες που θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή της Miss Piggy)
 
 
 

 
* Επειδή πολύ συχνά ο Frank Oz συνήθως ήταν απασχολημένος και με άλλα έργα και όχι μόνο με το set του Muppet, η Miss Piggy παιζόταν από τον μαριονετίστα Clash Cevin στο Muppet Treasure Island και από τον Peter Linz στο Muppets from Space και τον Oz να ντουμπλάρει τη φωνή της Piggy αργότερα.
Λίστα περιοδικών και βιβλίων 
που έχουν γράψει για την Piggy
   

   Η σταδιοδρομία της Miss Piggy έχει επεκταθεί και περιέλαβε ειδικές τηλεοπτικές προσφορές, βιβλία, δίσκους, video και οτιδήποτε άλλο παράγει μια σταρ!
  Η σειρά «πώς να καταφέρεις να», είναι ένας θησαυρός συμβουλών για τα πάντα. «Ο Οδηγός στη Ζωής της Miss Piggy» έγινε εθνικό best-seller και το μυθικό πρόσωπό της έχει καλύψει τα εξώφυλλα αμέτρητων περιοδικών που είναι αδύνατον να αναφερθούν όλα!

muppet.wikia.com
Ta videos της Miss Piggy
Κάτι παρόμοιο στο blog :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.