Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Οι σοκολάτες ΜΕΛΟ, η οικογένεια Ντίσνεϋ και τα μαγικά χαρτάκια / Β΄

Οι πριγκίπισσες 
Η Χιονάτη
  Απ' όλες τις πριγκίπισσες της Ντίσνεϋ, η Χιονάτη είναι αυτή που κρατάει τα σκήπτρα, αφού είναι η πρώτη μεγάλου μήκους έγχρωμη ταινία της εταιρείας και η πρώτη στην ατελείωτη σειρά των μετέπειτα πριγκιπισσών!
        Στην ιστορία της Χιονάτης υπάρχει μια υπέροχη Κακιά Βασίλισσα και μάλιστα σε δυο version, στην πανέμορφη μορφή της ως βασίλισσα και στην απαίσια μορφή σαν γριά που πουλάει μήλα! Διαλέχτε!!
     Και φυσικά υπάρχουν οι 7 ανεπανάληπτοι νάνοι, που η Ντίσνεϋ τους έδωσε και ονόματα, που έμειναν στη συλλογική μνήμη μας.
     Οι νάνοι είναι: ο Γελαστός, ο Εξυπνούλης, ο Συναχωμένος, ο Χαζούλης, ο Ντροπαλός, ο Γκρινιάρης και ο Νυσταγμένος. 
Η Σταχτοπούτα
    Στην Σταχτοπούτα, βασικός χαρακτήρας είναι η νονά της, η Καλή Νεράιδα, που κατόρθωσε από ένα ντροπαλό κορίτσι με κουρελιασμένα ρούχα να τη μετατρέψει σε εντυπωσιακή πριγκίπισσα, με όλα της τα αξεσουάρ, που κατόρθωσε να κλέψει την καρδιά του Λευκού Πρίγκιπα.
  Υπάρχει βέβαια και η κακιά μητριά, η Ματρίνα, με τις δύο κακές και συνάμα κακάσχημες κόρες της, που προσπαθούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή της αθώας και αγνής Σταχτοπουτας. Και μέσα σ' όλα αυτά και ο Λευκός Πρίγκιπας, που δεν πρέπει να φημίζεται για την εξυπνάδα του, αφού για να αναγνωρίσει την "εκλεκτή" της καρδιάς του πρέπει να της προβάρει γοβάκια!!
    Η Σταχτοπούτα έχει για φίλους της όλα τα ζωάκια του σπιτιού και ειδικά δύο χαριτωμένα... ποντικάκια: τον πανάξυπνο Τζακ Τζούμπυ και τον χοντρό Γκας Καμπανιόλ. Όμως μην χαλαρώνετε γιατί παραφυλάει  ο Λούσιφερ, ο κακός και μοχθηρός γάτος της Ματρίνα!
Η Πεντάμορφη
   Στην Πεντάμορφη, ο πρίγκιπας Φίλιππος, είναι ίσως ο πιο όμορφος και ο πιο γενναίος πρίγκιπας όλων των παραμυθιών, πολεμώντας τον πιο τρομερό δράκο. Οι 3 νεραϊδούλες είναι πραγματικά χαριτωμένες με πιο αστεία φιγούρα τη Μαίρη Γουέδερ και η κακιά μάγισσα είναι τόσο κακιά, που παραμένει ανεπανάληπτη. Ο βασιλιάς Χούμπερτ απ' τα πεθερικά είναι μια πολύ χαρούμενη φιγούρα.
                             
Ωραία Κοιμωμένη
Μουσική: Νίκος Ξυδάκης
Στίχοι: Θοδωρής Γκόνης
"Ωραία κοιμωμένη
στ' αλήθεια σ' αγαπώ
δείξε μου εσύ το δρόμο
και θάρθω να σε βρω.

Το μόνο της ζωής μου
ταξίδι είσαι εσύ,
κοντεύω τα σαράντα
κι ακόμα είμαι παιδί."
Κάτι παρόμοιο στο blog :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.