Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Ένα αβυσσαλέο ντεκολτέ, κι ένα μάλλον αποδοκιμαστικό βλέμμα.

Το πρώτο, ίσως, δημόσιο nip slip 
στην ιστορία του Hollywood. (1957) 
    Είναι καλοκαίρι του 1957, και βρισκόμαστε στο Beverly Hills. Η βιομηχανία του θεάματος διοργανώνει ένα πάρτι προς τιμήν της Sophia Loren. 
     Την παράσταση δεν κλέβει όμως η ιταλίδα ηθοποιός, αλλά η πλατινέ 'σεξοβόμβα' της εποχής Jayne Mansfield.  Το φόρεμα της Mansfield είχε ένα φοβερά εντυπωσιακό ντεκολτέ, και κάθε που η ίδια έσκυβε (συνέχεια) το στήθος και οι ρώγες της πεταγόταν έξω.   
      Η Jayne ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Είτε τώρα, είτε 60 χρόνια πριν, το περιβόητο "ατυχές" nip slip μπορούσε να σημαίνει ένα μόνο πράγμα: δημοσιότητα.   
      Φυσικά οι φωτογράφοι την πολιόρκησαν ολόκληρη την βραδιά, ωστόσο το ιστορικό στιγμιότυπο ανάμεσα στις δύο ηθοποιούς τραβήχτηκε όταν πια η Mansfiled κάθισε στο τραπέζι της τιμώμενης Loren.   
   O φωτογραφικός φακός «τσάκωσε» τη Sophia να κοιτάζει επίμονα το μπούστο της Jayne. Το βλέμμα της έδειχνε κάτι ανάμεσα σε ζήλια και αποδοκιμασία.. 
   Οι φωτογραφίες από τη βραδιά ήταν άπειρες, ωστόσο, τα περισσότερα ιταλικά έντυπα της εποχής δεν δημοσίευσαν καμία από αυτές, για να μην 'σκανδαλίσουν' το κοινό (!).   
    Δύο εφημερίδες προσπάθησαν να 'καλύψουν' με πρώιμο photoshop το στήθος της Mansfield, και μία μονάχα εφημερίδα δημοσίευσε τις..επίμαχες φωτογραφίες ως είχαν. 
LIFO / Άλκηστη Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.