Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μασκοφόρος εναντίον μαθήτριας !

Κάποτε (το 1987), τα ευφάνταστα πρωτοσέλιδα 
της Ευβοϊκής Γνώμης. 
Αποκλειστικό ρεπορτάζ και αναπαράσταση.
"Μέσα στην αίθουσα της πρώτης τάξης του Α' Γυμνασίου Χαλκίδας μπήκε γυναίκα μασκοφόρος και την ώρα που μια μαθήτρια την ανακάλυψε, εκείνη της επιτέθηκε κι άρχισε να την χτυπά. Η γυναίκα μασκοφόρος είχε στήσει καρτέρι στην είσοδο του Γυμνασίου από την οδό Αερ. Σαμαρτζή και μόλις βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία "τρύπωσε" στο κτήριο και ανέβηκε στο δεύτερο όροφο.
'Εψαχνε για αίθουσα κενή και εντόπισε της πρώτης τάξης (Α4 τμήμα). Οι μαθητές εκείνη την ώρα είχαν γυμναστική και βρίσκονταν όλοι στο προαύλιο. Κανένας δεν υπήρχε μέσα στην τάξη και η πόρτα ανοιχτή. 
Μπήκε μέσα κι άρχισε να ψάχνει τις τσάντες και τα ρούχα των παιδιών. σε κάποια στιγμή ανέβηκε στην αίθουσα μια μαθήτρια και μόλις την είδε η μασκοφόρος για να την τρομοκρατήσει της είπε : - Τι θες εδώ εσύ μωρή που ..." Η μαθήτρια, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της όρμησε πάνω της, αλλά η μασκοφόρος την έπιασε από το κεφάλι κι άρχισε να την χτυπά στον τοίχο. Στη συνέχεια την πέταξε κάτω κι έφυγε τρέχοντας από την είσοδο της οδού Αερ. Σαμαρτζή χωρίς να την δει κανένας. 
Για την επίθεση της μασκοφόρου, η γυμνασιάρχης κ. Φωτεινή Μικίκη ενημερώθηκε - όπως μας είπε η ίδια- από μια μαθήτρια. Τηλεφωνικά, την περασμένη Πέμπτη 4 Ιούνη η κ. Μικίκη μας επιβεβαίωσε τα όσα αναφέραμε πιο πάνω και συμπλήρωσε : "Η μαθήτρια που βρήκε μέσα στην τάξη τη γυναίκα αυτή μου είπε ότι ήταν ψηλή, μελαχροινή, με μαύρη μάσκα, μαύρα γυαλιά, με βαψίματα στο πρόσωπο, με μαύρο καπέλο και παντελόνι. Μου είπε ότι σε κάποια στιγμή της έπεσε το καπέλο, πήγε να το πιάσει η μαθήτρια και η μασκοφόρος πρόλαβε, το πήρε κι έφυγε." 
(Από το ρεπορτάζ του Σταμάτη Μαυρίκη στο φύλλο της 
Ευβοϊκής Γνώμης με ημερομηνία 12 Ιούνη 1987) 
LIFO / Σπύρος Σταβέρης
Κάτι παρόμοιο στο blog :
Δασκάλα σε ανόμους νυκτερινάς δι’ αυτοκινήτου περιπλανήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.