Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Εραστές με πλούσιο βιογραφικό

   Η συμπλήρωση ενός αιώνα από τον θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους ηδονιστές της ιστορίας, του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, είναι η αφορμή. Ο Μαρκήσιος που λάνσαρε το δόγμα της ηδονής με κάθε τίμημα, είναι ένα από τα κλασικά ονόματα κάθε λίστας ιστορικών προσωπικοτήτων που σχετίζεται με το σεξ -στην περίπτωσή του και τη διαστροφή.
   Η προσπάθεια ανάδειξης των μεγαλύτερων εραστών δείχνει ουτοπική, ωστόσο η ιστορία -και οι μύθοι- λένε πως υπήρξαν ιστορικά πρόσωπα που κυνηγήθηκαν για τις εμμονές ή τις επιδόσεις τους στο σεξ, όπως υπήρξαν και σύγχρονα που καυχήθηκαν για τον εξωπραγματικά υψηλό αριθμό των ερωτικών τους περιπτύξεων.
   Και πάλι η λίστα είναι μακριά -και πιάνει πρόσωπα από τον βασιλιά Σολομώντα μέχρι τον Τζέγκις Χαν. Καλή η ιστορία, αλλά ας μην περιοριστούμε σε αυτήν. Καταλήξαμε σε μια λίστα ετερόκλητη, αλλά σε ένα ποσοστό αντιπροσωπευτική, φτιαγμένη από προσωπικότητες κοινό σημείο των οποίων είναι το εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό τους στο σεξ. 
   Πρόσωπα εντελώς άσχετα μεταξύ τους, από διαφορετικές εποχές και χώρους, δημοφιλή και μισητά, μεγάλους κατακτητές και μεγάλους διαφθορείς. Από τον Μαρκήσιο του σαδισμού κι έναν ψυχοπαθή Ρωμαίο αυτοκράτορα μέχρι έναν θρύλο του ΝΒΑ, τη χαρούμενη πόρνη κι έναν από τους σύγχρονους σταρ του Χόλιγουντ, που στο πέρασμά του δεν άφησε καμία γυναίκα ασυγκίνητη.
Ξαβιέρα Χολάντερ
   Στην ιστορία έμεινε γνωστή ως «η χαρούμενη πόρνη». Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της Ξαβιέρα Χολάντερ, διάσημης μαντάμ και πόρνης με ασίγαστη όρεξη για σεξ.
   Η γεννημένη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1943 Ολλανδέζα ξεκίνησε την καριέρα της ως «η καλύτερη γραμματέας της Ολλανδίας», πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου αρχικά ως υπάλληλος της πρεσβείας έγινε γνωστή ως «η ιπτάμενη Ολλανδέζα» (γιατί πετούσε από κρεβάτι σε κρεβάτι).
  Αυτό που έκανε για απόλαυση, αποφάσισε κάποια στιγμή να το κάνει επ' αμοιβή, χρεώνοντας υπερβολικές για την εποχή τιμές, που πλήρωναν αδιαμαρτύρητα οι πελάτες της. 
   Το ένα έφερε το άλλο και τη δεκαετία του '70 η Χολάντερ είχε ήδη τον δικό της οίκο ανοχής, το όνομά της ήταν διάσημο στην υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης και όπως έχει γράψει η ίδια στην αυτοβιογραφία της, είχε πελάτες την crème de la crème, από τον Χένρι Φόντα μέχρι τον Φρανκ Σινάτρα. 
  Κι εκεί συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει διαφορά: "ένας γυμνός άντρας είναι ένας γυμνός άντρας".
   Η καριέρα της συνεχίστηκε και μετά τα χρόνια της ως «μαντάμ», με τη συγγραφή βιβλίων -έγραψε πάνω από 15 πάντα με θέμα το σεξ- και στήλης στο Penthouse.
   Κατά τους ισχυρισμούς της, από τη ζωή της πέρασαν χιλιάδες εραστές. Η θεωρία της άλλωστε λέει πως «η μονογαμία είναι η πιο βρώμικη λέξη. Ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον και όταν προσπαθεί για το αντίθετο στερεί από τον εαυτό του την επιθυμία της ηδονής, που όμως είναι στη φύση του...».
Τζιάκομο Καζανόβα
   Ο άνθρωπος που έκανε το όνομά του συνώνυμο της γοητείας, ήταν γιος περιπλανώμενων ηθοποιών, ο οποίος στα 16 του ανακάλυψε τον έρωτα, όταν δύο αδερφές τον αποπλάνησαν και τον έριξαν στο κρεβάτι.
   Κάπου εκεί ο μικρός Τζιάκομο Καζανόβα κατάλαβε ότι έχει πολύ ανεπτυγμένο αυτό που χρόνια μετά ονομάστηκε -σε... απλά ελληνικά- σεξ απίλ.
   Ο μύθος λέει πως δεν ήταν και ο πιο όμορφος άντρας, όμως ήταν αυτός που εκδιώχτηκε αρχικά από τον κλήρο κι ύστερα από πολυάριθμες πόλεις της Ευρώπης διότι είχε τόσες ερωτικές κατακτήσεις που καταντούσε... σκάνδαλο.
   Η γοητεία του τον έμπλεξε σε μονομαχίες, τον οδήγησε στη φυλακή και σε πολυάριθμα κρεβάτια σε κάθε γωνιά της Γηραιάς Ηπείρου (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ελβετία και φυσικά Ιταλία). 
  Κατά τη διάρκεια της πορείας ζωής του, υπήρξε μάγος, αποκρυφιστής, κατάσκοπος, απατεωνίσκος, δραπέτης και στο τέλος συγγραφέας των απομνημονευμάτων του
    Έκανε κι έχασε περιουσίες, συναντήθηκε με κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής του κι έγινε μύθος, ο... Τσακ Νόρις του έρωτα, ο μέγας καρδιοκατακτητής που δεν αγάπησε καμία γυναίκα, αλλά έκανε έρωτα σε αμέτρητες. 
   Όσο για την τεχνική του; Θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως εξής: έβρισκε μια γυναίκα, της έδειχνε προσοχή, ήταν τρυφερός μαζί της, της έκανε παρέα, της χάριζε δωράκια, της έλεγε γλυκόλογα, την έριχνε στο κρεβάτι, τη βαριόταν, έφευγε, τον κυνηγούσαν...
Μάτα Χάρι
   Ο μύθος λέει πως όταν ήταν μικρή εκδιώχθηκε από το σχολείο γιατί σύναψε ερωτική σχέση με το διευθυντή, Τα υπόλοιπα δεν τα λένε μόνο οι μύθοι.
   Το 1905, σε ηλικία 29 ετών, έφτασε στο Παρίσι με μια βαλίτσα που περιείχε τα υπολείμματα μιας ήδη κατεστραμμένης ζωής μετά τον χωρισμό με τον άντρα της (λόγω των ασταμάτητων φλερτ της), την απώλεια της επιμέλειας της κόρης της και τη δολοφονία του γιου της από ψυχοπαθή υπηρέτρια.
   Η ζωή, ωστόσο, μόλις ξεκινούσε για τη Μάτα Χάρι. “Ήξερα ότι η τελευταία ελπίδα μου επιβίωσης ήταν η γοητεία μου”.
  Την αξιοποίησε στο έπακρο. Έβαλε χρυσοποίκιλτη στολή ανατολίτισσας χορεύτριας, αποκάλυψε το γυμνό της σώμα με αισθησιακές χορευτικές κινήσεις κι έγινε διάσημη σε όλη την Ευρώπη.
   Απέκτησε τόσους εραστές που η Γάλλοι της πρότειναν να τους αξιοποιήσει αποσπώντας τους πληροφορίες που θα χρησίμευαν στην κατασκοπεία των Γερμανών. 
  Η γοητεία της, ωστόσο, δεν στάθηκε ικανή να την κρατήσει στη ζωή. Συνελήφθη από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες το 1917, δικάστηκε κι εκτελέστηκε ως διπλή κατάσκοπος και υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων στρατιωτών.
Μαρκήσιος Ντε Σαντ
    Το κυνήγι της ηδονής ήταν για τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου, η μέγιστη κινητήριος δύναμη, μέσω της οποίας «εξαγνίζεται» κάθε αμαρτία. 
   Ο Γάλλος αριστοκράτης που έδωσε το όνομά του στον σαδισμό πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του σε φυλακές ή σε άσυλα. Ένα άλλο μεγάλο κομμάτι αυτής της ζωής, το πέρασε κάνοντας -σεξουαλικές- πράξεις που ήταν βέβαιο πως θα τον έστελναν στη φυλακή -ή στο άσυλο.
  Από μικρός παθιάστηκε με την ηδονή, με τον πόνο και την επίδρασή του στη σεξουαλική διέγερση. Αν και έγγαμος από την ηλικία των 23 ετών -με κόρη κυβερνήτη- είχε αναρίθμητες εξωσυζυγικές σχέσεις κυρίως με πόρνες, στις οποίες είχε αδυναμία.
   Η πρώτη που τον κατηγόρησε -για βλασφημία και σοδομισμό ήταν μια πόρνη, η οποία τον έστειλε στη φυλακή πέντε μήνες μετά τον γάμο του. Τότε έμεινε μόλις 15 μέρες στη φυλακή, πέντε χρόνια -και πολυάριθμες πόρνες- μετά, οι κατηγορίες μιας καμαριέρας τον οδηγούν σε νέα φυλάκιση και εξορία.
   Από εκεί και πέρα, οι κατηγορίες για ακολασία, βία, σοδομισμό, παιδοφιλία και υπερβολική ελευθεριότητα, ήταν μόνιμος σύντροφος της διαδρομής του βλάσφημου μαρκήσιου, που μόνο λόγω της αριστοκρατικής καταγωγής και των διασυνδέσεων του γλίτωσε την θανατική ποινή και οδηγήθηκε στη Βαστίλη (όπου και έγραψε τα «Ζιστίν» και «120 μέρες στα Σόδομα»). 
     «Είμαι ένας ακόλαστος, όχι και εγκληματίας» έλεγε ο ίδιος.
   Το τέλος της ζωής του τον βρήκε σε άσυλο, όπου -για την ιστορία- σε ηλικία άνω των 70 ετών, αποπλάνησε την 12χρονη κόρη του επιστάτη. Είναι προφανές ότι δεν μετάνιωσε ποτέ ούτε για τη θεωρία, ούτε για τις πράξεις του.
Ουίλτ Τσαμπερλέιν
  Είχε ύψος 2.16, βάρος 135 κιλά και συνήθιζε να φορά ένα λεοπαρδαλέ γιλέκο. Σίγουρα δεν ήταν ο πιο δημοφιλής μπασκετμπολίστας της γενιάς του, ήταν όμως ο πιο παραγωγικός -από κάθε άποψη: ήταν ο μόνος που πέτυχε πάνω από 100 πόντους σε αγώνα ΝΒΑ, αλλά και ο μοναδικός που εξομολογήθηκε -στην αυτοβιογραφία του- ότι έχει κάνει έρωτα “με 20.000 γυναίκες”!
  Ο αριθμός προκάλεσε όχι μόνο τα μαθηματικά μυαλά, που διαπίστωσαν ότι για να βγει το νούμερο θα έπρεπε να έχει κάνει σεξ με 1,14 γυναίκες την ημέρα από τα 15 του μέχρι την ημέρα που πέθανε. 
  Υπολογίζοντας δε και παράγοντες όπως οι ώρες ύπνου, το φαγητό, κ.λπ., για να βγει το νούμερο των 20.000 θα πρέπει να έκανε σεξ με μια διαφορετική γυναίκα κάθε 3,5 ώρες για 21 χρόνια.
   Πέραν των αριθμών, η αποκάλυψή του (που έγινε το '91) είχε προκαλέσει και τις γυναίκες και συνολικότερα την κοινή γνώμη της εποχής -λίγο νωρίτερα ο Μάτζικ Τζόνσον είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι είναι φορέας του AIDS. Αναγκάστηκε να τα μαζέψει τονίζοντας ότι πάντα σεβόταν τις γυναίκες, είχε μάλιστα αγαπήσει ειλικρινά και πέντε -από τις 20.000...
  Στην αυτοβιογραφία του, πάντως, έπλασε το μύθο του ακούραστου σεξουαλικά εργένη, ο οποίος είχε αδυναμία στις πολυμελείς ερωτικές συντροφιές, με ρεκόρ τις 14 γυναίκες μαζί -μόνος του.
  Προδόθηκε τελικά από την καρδιά του και σε ηλικία 63 ετών έφυγε όχι τόσο πλήρης ημερών, σίγουρα πλήρης γυναικών.
Μεγάλη Αικατερίνη
   Η Μεγάλη Αικατερίνη -κατά την ερωτική ταινία που πραγματεύεται τη ζωή της γνωστή και ως “έκφυλη τσαρίνα”- ήταν διάσημη μεταξύ άλλων και για τους πολυάριθμους εραστές της.
   “Η κατάρα μου είναι ότι η καρδιά μου δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ώρα χωρίς έρωτα” έγραφε η ίδια και φαίνεται πως το κορμί της είχε ανάλογα μικρή αντοχή με την καρδιά.
  Μεγάλος έρωτάς της ήταν ο ελαφρώς αγροίκος και θρασύς Γκρέγκορι Ποτέμκιν, ο οποίος ήταν κι αυτός που της προμήθευε νεαρούς εραστές, πρόθυμους να την βοηθήσουν να τα βγάλει πέρα με την “κατάρα” που λέγαμε.
  Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση της Αικατερίνης, στο παλάτι της οποίας βρέθηκε και μια πορνογραφική κάμαρα, είναι ότι φρόντιζε τους εραστές της ακόμα κι αφού έπαυαν να την ενδιαφέρουν, διορίζοντάς τους σε σημαντικές θέσεις ή χαρίζοντάς τους τίτλους ευγενείας.
  Ο μύθος λέει πως οι εραστές της επιλέγονταν προσεκτικά κι ύστερα δοκιμάζονταν και διδάσκονταν από τις κυρίες επί των τιμών -που με αυτή τη λογική δικαιούνται κι αυτές θέση στη λίστα...
Καλιγούλας
   Εδώ έχουμε μια περίπτωση ψυχοπαθή, που ανέπτυξε εμμονές με το σεξ, πάντα μέσα στο πλαίσιο της τρέλας του. Όχι, ο Γάιος Κλάυδιος γνωστός ως Καλιγούλας -από τα σανδάλια του, caliga=σανδάλι) δεν είχε σε καμία περίπτωση όνομα γοητευτικού ή καλού εραστή. 
   Ήταν όμως ο παρανοϊκός αυτοκράτορας, ο οποίος είχε αμέτρητες σεξουαλικές σχέσεις με άντρες και γυναίκες, αρχής γενομένης από τις αδερφές του.
   Στις αγαπημένες του συνήθειες ήταν να αρπάζει νύφες την ώρα που παντρεύονταν κι ύστερα να αστειεύεται στους συζύγους των για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Κυνηγούσε τη λαγνεία με κάθε τρόπο, σαδισμό ή ταπείνωση κι έβαζε νεαρά αγόρια να συνουσιάζονται μπροστά του.
  Είναι προφανές γιατί όταν ο κινηματογράφος θέλησε να κάνει τη ζωή του ταινία, στο καστ συμμετείχαν και ηθοποιοί της βιομηχανίας πορνό -ενώ η παραγωγή έγινε από το Penthouse.
Κλεοπάτρα
   Η αλήθεια είναι πως για τη ζωή της τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί ανήκουν στη σφαίρα του μύθου. Όπως για παράδειγμα η γοητευτική ιστορία που λέει ότι στο πρώτο επίσημο δείπνο της με τον Μάρκο Αντώνιο, διέλυσε μέσα σε ξύδι το ακριβότερο μαργαριτάρι της εποχής και το ήπιε.
  Το σίγουρο είναι πως είχε αρκετούς εραστές, Αιγύπτιους και Ρωμαίους, μεταξύ των οποίων και δύο καίσαρες της Ρώμης, τον Ιούλιο και τον Μάρκο Αντώνιο.
  Η λογοτεχνία, η ζωγραφική, το σινεμά ερωτεύτηκαν το μύθο της και την έπλασαν ως μια από τις πρώτες γνήσιες femmes fatales της ιστορίας, η οποία έπαιρνε το μπάνιο της μέσα σε γάλα, έπινε μαργαριτάρια κι αυτοκτόνησε με δηλητήριο φιδιού όταν ηττήθηκε από τους Ρωμαίους.
Τζακ Νίκολσον
  Σίγουρα, πριν από αυτόν υπήρξαν θρυλικοί εραστές στο Χόλιγουντ (από τον Ερολ Φλιν και τον Κλαρκ Γκέιμπλ μέχρι τον Φρανκ Σινάτρα), μπορούμε όμως να πούμε ότι ο Τζκ Νίκολσον στάθηκε ένας από τους αξιότερους απογόνους τους στη γενιά του. 
  Στα υπέρ του επίσης καταγράφεται ότι δεν εντάχθηκε ποτέ σε όσους αρέσκονται να μιλούν για τα κατορθώματά τους στο κρεβάτι -ασχέτως αν αυτά ενίοτε μιλούν από μόνα τους.
   Στα '70s, όταν η φήμη του βρισκόταν σε σταθερή άνοδο άλλαζε τις ωραίες γυναίκες με αξιοσημείωτη ταχύτητα. Η μακριά σχέση του με την Αντζέλικα Χιούστον δεν μείωσε τις επιδόσεις του -κατά τη διάρκειά της μοντέλο έμεινε έγκυος σε ένα από τα έξι παιδιά που έχει αναγνωρίσει.
  Η μονογαμία δεν ήταν ποτέ στο στιλ του. “Η σεξουαλική επιθυμία και δύναμη είναι ένας από τους λόγους που με κρατούν ζωντανό” δήλωσε όταν έκλεισε τα 71.
  Η Κιμ Μπάσιντζερ είχε πει στο παρελθόν ότι είναι ο πιο σεξουαλικός άνθρωπος που είχε ποτέ συναντήσει. 
  Μυστικό της επιτυχίας; Το μοντέλο Κάρεν Μάγιο Τσάντλερ είχε αποκαλύψει ότι έτρωγε φυστικοβούτυρο και σάντουιτς με μαρμελάδα στο κρεβάτι για να δυναμώνει...
Χριστίνα Κατσαντώνη / The toc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.