Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Οι εφιάλτες της παραλίας

Από τις χλιαρές μπύρες στα κουνούπια και τις ρακέτες, 
περιγράφουμε τους εφιάλτες μας στην παραλία
Smoothies
   Δεν έχω τα skills ή –ίσως- τη θέληση να καταλάβω πώς κάτι με γεύση μεταξύ αντιβίωσης , αντιπυρετικού και μπαγιάτικου ρυζόγαλου μπορεί να είναι επιλογή ενός υγιέστατου ενήλικα με σώας τας φρένας και ανέπαφους τους γευστικούς κάλυκες. 
    Εντάξει να σαι θαμώνας καλοκαιριάτικα στον Ερυθρό , στο Ντυνάν ή στον Ευαγγελισμό όπου οι αντιβιώσεις on-the-rocks είναι μονόδρομος αλλά να κοιτάς με γλαρωμένα μάτια ένα smoothie με βερύκοκα καταμεσής Αιγαίου, το βρίσκω τον απόλυτο εξευτελισμό του ανθρώπινου είδους. 
  Πιο κάτω δεν έχει (εκτός ίσως από το smoothies με μπανάνα που είναι ο πάτος στο καζάνι). 
Xλιαρές μπύρες on the beach
   Ή θα τις βάζουν να παγώνουν από νωρίς , ή θα αγοράσουν κι άλλο ψυγείο ή θα φωνάξουν έναν macho ψυκτικό για να πει δυο λογάκια σ’ αυτό το ερείπιο που έχουν – με αυτοκόλλητο Fix και Τam-Tam απ’ έξω- από την εποχή που η Ζωή Λάσκαρη αγόραζε ακόμη σερβιέτες . 
   Aν δεν κάνουν τίποτε απ’ όλα αυτά , ζητήστε να σας κόψουν το 50% της τιμής που θα σας ζητήσουν (και πάλι μεγαλόψυχος θα φανείτε) και πείτε τους φωναχτά ανάμεσα στις ξαπλώστρες «ακόμη και το κάτουρό μου πιο παγωμένο είναι απ’αυτήν». 
   Αν σας ζητήσουν να το αποδείξετε επιτόπου – προκειμένου να σας επιστρέψουν τα λεφτά σας πίσω- ζητήστε να το κάνετε κάπου διακριτικά και εκεί διαπραγματευτείτε μια μικρότερη έκπτωση. 
Τσούχτρες
   Δαιμόνια όντα. Σε περίπτωση που κάποια μπει μέσα στο μαγιό σας χτυπήστε την δυνατά ανάμεσα στα μάτια. Αν δεν μπορείτε να βρείτε πού ακριβώς είναι τα μάτια, χτυπήστε την ακαριαία στο κεφάλι (το κεφάλι είναι συνήθως από την αντίθετη πλευρά των πλοκαμιών). 
   Αν και τότε δεν λιποθυμήσει, απολαύστε το μούδιασμα. Είναι εμπειρία ζωής. Διευκρινίζουμε πως όλες οι τσούχτρες είναι θηλυκές, καθώς κανένα αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του δεν τρυπώνει μέσα σε ξένα σώβρακα με βρωμερό περιεχόμενο. 
Τάβλι
   Πάνε πολλά χρόνια από τότε που έβλεπα γέρους καθισμένους στα παγκάκια και έκανα νοερά πόρτες μετακινώντας τους (επίσης νοερά, πού να σηκώνεις γέρο με ασόδυο, να’ ταν έξη-τέσσερα να τους παρακαλέσω).Πριν με μαζέψουν οι άνθρωποι με τα άσπρα εγκατέλειψα το άθλημα.
   Έκτοτε είμαι ορκισμένος εχθρός του, είτε σε μπαλκόνι το ακούσω, είτε σε καφέ αλλά κυρίως δίπλα στη θάλασσα. 
  Καλύτερα μια τράπουλα που είναι ultra σέξυ παρά πούλια και ζάρια και πάταγος και επιφωνήματα “πάρτα μωρή άρρωστη” (πόρτα).Πολύ vulgaire. 
   Ο DJ Voulis
  Αν η Κόλαση είχε ήχο, αυτός θα ήταν ο Κάραγιαν. Κι ο Zubin Mehta μαζί. Θα τον βρείτε παντού, σε κάθε summer club απανταχού της χώρας. Όπου και να κρυφτείτε αυτός θα σας βρει και θα σας αποδείξει πως η κακή μουσική είναι μία. Κι αυτός την παίζει στα δάχτυλα. 
  Ο Voulis. Ο Τsilichristos (το ‘γραψα καλά ; ) των μη διάσημων Villa Romantica όλης της επικράτειας. Ο εκδοροσφαγέας μιας ωραίας καλοκαιρινής νύχτας που έπεσε στα χέρια του και ξεψύχησε πριν καν προλάβει να ξημερώσει. 
Ρακέτες
   Το κρυφό μου όνειρο είναι να σπάσω μια από αυτές στο κεφάλι του παπάρα που μου ζήτησε δέκα φορές συγγνώμη γιατί το μπαλάκι προσγειωνόταν ανάμεσα στα κωλομέρια μου. 
  Πού να τολμήσεις να ξαπλώσεις ανάσκελα ; Ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν ο παπάρας θα πάρει το σωστό μπαλάκι. Μούδιασα και που το σκέφτηκα. 
Το μπαλκόνι του γείτονα
   Τηλεόραση στη διαπασών , πιρούνια στη διαπασών, Πλούταρχος στη διαπασών, χαχαχούχα στις 1μιση το πρωί στη διαπασών, μπαγιάτικα ανέκδοτα με γ@μήσια στη διαπασών (το διαπασών πάει στα ανέκδοτα, όχι στα γ@μήσια), 
   κωλόφαρδα παιδάκια που γλίτωσαν από τον Ηρώδη και παρόλα αυτά κλαίνε στη διαπασών, συζητήσεις για φτιαγμένα σκόντα τζιτικάτι στη διαπασών , λοξές ματιές στη γυναίκα του κουμπάρου (εδώ δεν έχει διαπασών), 
   ποτήρια που τσουγκρίζουν ασταμάτητα στη διαπασών, μερικά ρεψίματα στη διαπασών και μερικές διακριτικές κλανιές στο τελείωμα της βραδιάς όταν όλοι βρίσκουν τέτοιους χαριτωμένους θορύβους επιστέγασμα του “ωραία περάσαμε και σήμερα παιδιά, να ξανάρθετε”. 
Μη σας χάσουμε. 
Κουνούπι μόνο ψάχνει
Βζζζζν.
Βζζζζν.
Φως. On.
Πούν’το γαμώ το κέρατό μου μέσα ;
Κλείσε τη μπαλκονόπορτα, θα μπουν κι άλλα.
Να μπουν , θα τα σκίσω όλα έτσι που φτιάχτηκα.
Σιγά αγόρι μου, έχω σειρά κι εγώ.
Μετά εσύ. Πρώτα αυτά για τα προκαταρκτικά.
Μωρό μου άγριο, κλείσε το φως κι έλα.
Τώρα ; και το κουνούπι ; 
Θα φάει ατσάλι μωρό μου, έλα iron man, σε θέλω μέσα μου τώρα !
Φως. Off
Βζζζζν
Βζζζζν
Φως. Οn.
Θα σε γ@μήσω !
Αχ μωρό μου, πώς μ’ αρέσει όταν μιλάς βρώμικα
Στο κουνούπι μιλάω
Αχ μωρό μου αχόρταγο, όλους θα μας πάρεις σήμερα…
Φως. Off.
Βζζζζζζζζζζζν
(συνεχίζεται) 
Μια -ξεχασμένη κι απ το Θεό
- εξηντάρα ΤDK χρωμίου
  Δεν σας λέω τι έχει μέσα. Ό,τι κι αν έχει πάντως, όσο σαχλό κι αν είναι, όσο καλό κι αν είναι, δεν πρόκειται να σε στείλει πίσω στα 20 σου παρά μόνο για δέκα δευτερόλεπτα. 
   Δυο ώρες για να τη φτιάξεις, εξήντα λεπτά τραγούδια, για δέκα δευτερόλεπτα φλας-μπακ. Τίμια συναλλαγή. Στη μια πλευρά γράφεις Day , Iούλιος 1981, στην άλλη Night, Ιούλιος 1981. 
  Πού να βρεις κασετόφωνο για να την ακούσεις σήμερα ; Tα cd-player δεν έχουν day και night. Ούτε νοικιασμένο δωμάτιο με 500 δραχμές. Ούτε το δέρμα της που ανατρίχιαζε. Μόνο repeat, shuffle και program έχουν. Σκατά. 
Ένα περυσινό παντελόνι που δεν κουμπώνει
Σκατά.
ΚΚ Μοίρης  / Oneman
Θάλαττα... Θάλαττα Ν. Τσιφόρος 
Ο Όθωνας, η Μαντάμ Φρου-Φρου και τα μπάνια στο Φάληρο
Οδηγίες προς κολυμβητάς
-«Φτιάξε κεφτέδες, βρε Μελπομένη, πάμε για μπάνιο στη Βουλιαγμένη» !
Νέοι, ωραίοι και... "χαριτωμένοι" σε ασπρόμαυρες παραλίες !
Η Οικογένεια Χαρίτου πάει εκδρομή στη θάλασσα !
Η κρυφή σεξουαλική ζωή στα «μπαιν μιξτ» της παλιάς Αθήνας !
Όταν η Αθήνα ξεροτηγανίζεται όλοι σπεύδουν … εις Γλυφάς
Η εκδρομή με τα πούλμαν
Όταν τα μπάνια του λαού γίνονταν στο Πασαλιμάνι…
Ύστερα ήταν καλοκαίρι και οι γυναίκες θέλανε να πάνε για μπάνιο 
Σόδομα και Γόμορρα καλοκαιριάτικα στην Παραλιακή του 1938
Οι Κυριακές στη θάλασσα
Στις Aυλές της Θάλασσας
Τα καλοκαιρινά μπάνια των Σαπαίων
Στην ακροθαλασσιά
Κυριακάτικα ταξιδάκια στο Σαρωνικό
Η «χωριάτικη πλαζ»
Καλοκαιρινό μπάνιο
Δες όλες τις καλοκαιρινές αναρτήσεις του "Λόλα, να ένα άλλο" και επέλεξε αυτές που σε ενδιαφέρουν:  Καλοκαιρινές αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.