Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ένα “κλικ” πριν ενωθούν τα χείλη

   Γιορτή των ερωτευμένων είναι σήμερα, λες κι οι ερωτευμένοι χρειάζονται κάποια γιορτή για να θυμούνται ότι είναι ερωτευμένοι. Λες και χρειάζονται κάποιον άγιο -μεγάλη η χάρη του εορτάζοντος Βαλεντίνου- να προστατεύει τον έρωτά τους.
       Με ένα απλό ζεστό φιλί σε μια αναπάντεχη στιγμή κάθε μέρας, με ένα τρυφερό σφίξιμο στα μπλεγμένα δάχτυλα των χεριών μας, με ένα ψιθυριστό “σ’ αγαπώ” κοιτάζοντάς την στα μάτια, εκφράζονται τα πάντα γιορτάζοντας κάθε μέρα, χωρίς άλλες επιβεβαιώσεις  και συμβατικά δώρα… 
Φτάνει έως εδώ:  “Άρλεκιν” το κάναμε!
      Ωστόσο, με αφορμή αυτή τη γιορτή, παρουσιάζουμε ένα μικρό αφιέρωμα, σχετικό με τη θεματολογία του, στον πιο εμβληματικό τρόπο εκδήλωσης αγάπης γενικότερα και του έρωτα ειδικότερα: στο φιλί.
Διάσημα φιλιά σε άσπρο-μαύρο 
από τον παλιό κινηματογράφο
Ο κινηματογράφος είναι εικόνα και μια εικόνα λέει όσα χίλιες λέξεις. Ας κόψουμε κάτι, ας πούμε όσα λένε π.χ. 980 λέξεις, γιατί χρειαζόμαστε και τη λεζάντα που θα επεξηγεί το τι, πού, πότε της εικόνας. 
     Αυτές τις π.χ. 980 λέξεις απολαύστε τις, όπως τις περιγράφουν οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τον παλιό κλασικό κινηματογράφο, ένα καρέ πριν τα χείλη των πρωταγωνιστών ενωθούν σε ένα ερωτικό φιλί γεμάτο πάθος. Από τα πιο διάσημα της… φιλικής κινηματογραφικής ανθολογίας.
 Cut!.... Moter, stop!... Αυλαία!... Φώτα!
Δεινοθήσαυρος ο Φιλομαθής
Κάτι παρόμοιο στο blog :
Τα καλύτερα cartoon κινηματογραφικά φιλιά
Περί φιλι-οσοφίας
Τα καλύτερα κινηματογραφικά φιλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.