Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Γυμναστικές επιδείξεις και... πάσης Ελλάδος!

Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας ήταν οι γυμναστικές επιδείξεις!!
   Εκεί μαθητές και δάσκαλοι προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν γονείς, θεατές ακόμα και τοπικούς παράγοντες - ιδιαίτερα στην επαρχία - με τις επιδεξιότητες και τις σωματικές ικανότητες των μικρών μαθητών.Η δεξιοτεχνία, η αρμονία, ο συγχρονισμός στις γυμναστικές ασκήσεις αποδείκνυαν σύμφωνα με τις απόψεις κάποιων παλαιών εκπαιδευτικών και την πειθαρχία των μαθητών, άρα και την αρτιότητα του διδασκαλικού τους έργου!
   Έτσι οι γυμναστικές επιδείξεις κατέληγαν να είναι το σημαντικότερο γεγονός όλης της σχολικής χρονιάς και δάσκαλοι και μαθητές να δουλεύουν πυρετωδώς και να προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.
     Τα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, ειδικά, έδιναν μεγάλη βάση στις γυμναστικές επιδείξεις γιατί έτσι φαινόταν η καλή λειτουργία του σχολείου και προσέλκυαν καινούριους πελάτες!
    Γι' αυτό οργάνωναν "Υπερπαραγωγές" με αθλήματα, παιχνίδια, χορούς, σκετς και ότι άλλο μπορούσε να φανταστεί ο ανθρώπινος νους!!
  Οι γυμναστικές επιδείξεις αποτελούν μια από τις πιο έντονες σχολικές αναμνήσεις γιατί οι περισσότεροι μαθητές πάθαιναν "πολιτισμικό σοκ" από την έκθεση στα μάτια τόσων θεατών.
        Τελικά αυτές οι σχολικές γιορτές υπήρχαν και θα υπάρχουν, όχι τόσο για να διασκεδάζουν ή να παιδαγωγούν τα παιδιά, όσο για να προσθέτουν μελλοντικές νοσταλγικές αναμνήσεις στη παιδική τους φαντασία!
Κάτι παρόμοιο στο blog :
Δες όλες τις καλοκαιρινές αναρτήσεις του "Λόλα, να ένα άλλο" και επέλεξε αυτές που σε ενδιαφέρουν:  Καλοκαιρινές αναρτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.