Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Οι σοκολάτες ΜΕΛΟ, η οικογένεια Ντίσνεϋ και τα μαγικά χαρτάκια / Α΄

Η οικογένεια Ντακ (και φίλοι).
   Το αφιέρωμα στα χαρτάκια ΜΕΛΟ. συνεχίζεται δριμύτερο με τα χαρτάκια με τους ήρωες της Ντίσνεϋ. (Α' Μέρος εννοείται!). Ξεκινάμε λοιπόν με την οικογένεια Ντακ και τους φίλους. Πρώτα-πρώτα ο Ντόναλντ, ο άτυχος, ο τεμπελάκος, ο νευρικός, ο τρυφερός και ακαταμάχητος πάπιος της Ντίσνεϋ.
   
  Συνεχίζουμε με τα παμπόνηρα ανηψάκια, Χιούι, Λιούι και Ντιόυι (εδώ υπάρχουν μόνο δύο χαρτάκια), που ταλαιπωρούν μα και σώζουν πολλές φορές με την εξυπνάδα τους τον ταλαίπωρο το θείο τους. Μαζί τους και η "αιώνια αρραβωνιαστικιά" Νταίζη. Γλυκιά, ναζιάρα μα όταν το απαιτούν οι περιστάσεις και σίφουνας συνάμα! 
Σειρά έχουν ο Θείος Σκρουτζ βέβαια, φιλάργυρος, εκμεταλλευτής, μα και δίκαιος και τρυφερός κάποιες σπάνιες φορές. Η Γιαγιά Ντακ, αγρότισσα, γλυκιά και αξιολάτρευτη και ο ξάδελφος Γκαστόνε, σούπερ τυχερός, αιώνιος αντίπαλος του Ντόναλντ και διεκδικητής επίσης της καρδιάς της Νταίζη!
   Τελειώνουμε με τον Χήνο Πασχάλη, εργάτη στο αγρόκτημα της Γιαγιάς Ντακ και φοβερό τεμπέλη και πάμε στον Κύρο Γρανάζη (κοτόπουλο είναι για όσους αναρωτιούνται), έναν ανεπανάληπτο εφευρέτη με πανέξυπνες εφευρέσεις που καταλήγουν συνήθως σε φιάσκο. Τέλος η μάγισσα Ματζίκα Ντε Σπελ, εχθρός του Σκρουτζ, με μοναδικό της όνειρο να του κλέψει την πρώτη τυχερή του δεκάρα!
Ο Μίκυ Μάους (και φίλοι).


  
   Πρώτα απ' όλα και απ' όλους ο μοναδικός Μίκυ - χωρίς καμιά άλλη σύσταση και φυσικά η γλυκιά και πιστη αρραβωνιαστικιά του Μίνι! (Πολλοί μακροχρόνιοι αρραβώνες πέφτουν στην οικογένεια Ντίσνεϋ και τίποτα άλλο! Ύποπτο;)
 

      Πάμε στα απαραίτητα ανηψάκια του Μίκυ, τον Μάϊκ (εδώ τον έχει με το γνήσιο όνομά του Μάρτυ) και τον Ντάϊκ. Και ακολουθεί ο κολλητός του φίλος, ο φοβερός και ανεπανάληπτος Γκούφη Γκουφ με IQ ραδικιού!  
    Σημαντικό μέλος της παρέας και ο Πλούτο, ο πιστός και πανέξυπνος σκύλος - όποτε θέλει - του Μίκυ. Μαζί του και ένα ζευγάρι από αγελάδες, ο Οράτιος, φίλος του Μίκυ και η Κλάρα Μπέλ, κολλητή της Μίνι. 
Και τελειώνουμε αυτήν την πρώτη παρουσίαση με τα δυο σκανταλιάρικα και πειναλέα σκιουράκια, τον Τσιπ και τον Νταίηλ, που ταλαιπωρούν αρκετά συχνά το Μίκυ, τον Πλούτο - και φυσικά τον γκρινιάρη Ντόναλντ -.

Κάτι παρόμοιο στο blog :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.