Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Χιούμορ, Πνεύμα, πολλή γνώση μόνο η ΜΕΛΟ θα σου δώσει !!

 Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε μιλήσει για τα άλμπουμ της ΜΕΛΟ και συγκεκριμένα για εκείνο που αφορούσε τις ενδυμασίες από όλο τον κόσμο. Στη σημερινή ανάρτηση θα αναφερθούμε σ' ένα πολύ αγαπημένο άλμπουμ που ονομαζόταν "Γνώσεις Πνεύμα Χιούμορ" και ήταν ένα είδος "ρεκόρ Γκίνες" σε ωραία πολύχρωμα χαρτάκια ! 
     Η ΜΕΛΟ ήταν πραγματικά η πιο αγαπημένη μου σοκολατοβιομηχανία και οι σοκολάτες και οι γκοφρέτες της μου έχουν μείνει για πάντα αξέχαστες παρ' όλες τις δεκαετίες που πέρασαν!
     Όμως και τα άλμπουμ της ήταν πολύ όμορφα και το συγκεκριμένο πιθανόν να ήταν και το καλύτερο. Είχε μια εντυπωσιακή εικονογράφηση, ήταν έξυπνο, ενδιαφέρον και άμα -"ο μη γένοιτο" λέμε- το συμπλήρωνες κέρδιζες ρολόι "με λεπτοδείκτην και ημεροδείκτην" ή μια μπάλα δερμάτινη ποδοσφαίρου για τα αγόρια ή μια κούκλα "με φυσικά μαλλάκια και ωραιότατο φουστάνι" αν ήσουν κορίτσι!!
    Και δια του λόγου το αληθές στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ, σε ωραιότατες έγχρωμες φωτογραφίες απεικονίζονταν τα δώρα, τόσο δελεαστικά που ήταν σίγουρο ότι θα έκαναν τους μικρούς της εποχής να μπουκώνονται δύο-δύο τις γκοφρέτες -άλλο που δεν ήθελαν βέβαια!
  Εκείνη την εποχή τα Ελληνόπουλα, μην ξέροντας τα ρεκόρ Γκίνες, όλα αυτά τα περίεργα και τα υπερβολικά που διάβαζαν στα χαρτάκια τους φαίνονταν μαγικά και μοναδικά. "Υπάρχει πουλί που να πετά με την όπισθεν; Ναι. Το κολίμπρι πετά εμπρός κανονικά αλλά και όπισθεν." Μαγικό, ε;
  Μ' αυτό το άλμπουμ πραγματικά οι μικροί σοκολατοφάγοι αποκτούσαν γνώσεις και πνεύμα και ίσως και χιούμορ με τα ανέκδοτα και τους γλωσσοδέτες που υπήρχαν σε μερικές σελίδες του άλμπουμ.
  Η ΜΕΛΟ, είναι η αλήθεια, είναι αυτή που οργάνωσε συστηματικά τα "χαρτάκια", τα άλμπουμ, τις προσφορές και διαμόρφωσε συνήθειες και συμπεριφορές στο παιδικό κοινό, που όλοι ξέρουμε καλά, είναι από τις πιο δυνατές καταναλωτικές ομάδες.
Η ΜΕΛΟ με την προσφορά αυτή και με την "ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ" (μια επίσης πολύ καλή σειρά) έφτασε στην πλήρη ακμή της. Δυστυχώς μερικά χρόνια μετά αυτή τόσο αγαπημένη σοκολατοβιομηχανία, πιθανόν λόγω κακοδιαχείρισης, έκλεισε.
  Το συγκεκριμένο άλμπουμ μαζί με τις "ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ" κυκλοφορεί στα 1971 και προκαλεί πάταγο στα παιδιά εκείνης της δεκαετίας με την ομορφιά και την πρωτοτυπία των θεμάτων του.
   Θα θυμάστε φαντάζομαι, την στρατηγική εκείνων των χρόνων, που ακολούθησαν κατά κόρον όλες οι εταιρείες που κυκλοφορούσαν τέτοιες συλλογές, με την ύπαρξη κάποιων αριθμήσεων στα χαρτάκια, τα οποία απλά έριχναν στην αγορά σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας, σε λίγα αντίτυπα, ούτως ώστε οι πιτσιρικάδες να αγοράζουν τα προϊόντα τους και να μην συμπληρώνουν τα άλμπουμ, ή να δυσκολεύονται αφάνταστα!
  Συνήθως κάθε χαρτάκι ήταν και μια απάντηση, υπήρχε περίπτωση όμως να υπάρχουν δυο, τρία, τέσσερα ή και οκτώ χαρτάκια που να συνθέτουν μια ολόκληρη παράσταση για μια συγκεκριμένη ερώτηση και μ' αυτόν τον τρόπο δινόταν μια μεγαλύτερη ποικιλία στην εικονογράφηση του άλμπουμ!
  Ολοκληρωμένο το άλμπουμ αναρτήθηκε από την Comicstrades και πραγματικά ήταν μια πολύ ευχάριστη προσφορά που μας θύμισε τα παιδικά μας χρόνια και την μανία της συλλογής που μας είχε πιάσει τότε.
  Σας αφήνουμε τώρα να χαρείτε το υπόλοιπο άλμπουμ και υποσχόμαστε να επιστρέψουμε με περισσότερα "χαρτάκια" σύντομα!!
Πινακοθηκη
Eικόνες : Comics Trades
Κάτι παρόμοιο στο blog :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.